Vivinih 30 let - koledarček

Vivina nova okrogla obletnica

Na tej strani bomo sproti objavljali vse v zvezi z dogodki ob 30. obletnici KD MePZ Viva Brežice, ki bodo potekali vse do konca leta 2022. Informacije o prvih dogodkih objavljamo v koledarčku v nadaljevanju besedila ...

 VIVIN KOLEDARČEK 2022

 PETEK, 25. marec 2022: Otvoritev ulične razstave

Naše popotovanje se prične z odprtjem ulične foto-razstave o treh Vivinih desetletjih, ki jo je prav ob tej priložnosti pripravila naša častna članica in Vivina kronistka Lučka Černelič. Za kulturni program bomo poskrbeli, kot se spodobi, Viveki sami z našim »železnim repertoarjem«. Vabljeni, da se nam pridružite v petek, 25. marca 2022 ob 18.00 pred Domom kulture Brežice in z nami slavnostno odprete praznovanje naše 30-letnice, ki jo bomo obeležili še z mnogimi drugimi spremljevalnimi dogodki. Od 5. junija dalje se razstava nahaja na novi lokaciji, na Prešernovi ulici v Brežicah, ob gradu! Sedaj je na volju v kot e-razstava v PDF obliki, na tej povezavi.

Razstava bo na ogled do konca leta (31. december 2022). Vabilo je v priponki na dnu članka.


SOBOTA, 23. april 2022, 19.30, v cerkvi Sv. Roka v Brežicah: Prepevajmo pomladi

Z jubilejnim letom znova obujamo tudi naš tradicionalni pomladni koncert Prepevajmo pomladi, ki je bil zaradi epidemije zadnji dve leti odpovedan. V preteklosti smo ob tej priložnosti že vabili v goste mnoge zbore iz bližnje ali daljne okolice, tokrat pa se vam bomo izjemoma predstavili sami, in sicer s programom, izbranim za naš letošnji nastop na 27. državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem, ki se bo med 28. in 29. majem 2022 odvilo v Mariboru. 

 VIKEND, 28. in 29. maj 2022: Tekmovanje Naša pesem Maribor

Viva je v svojih 30-letih na Naši pesmi zapela že osemkrat in vsakič odnesla eno izmed odličij – letos gremo po devetega, za katerega upamo, da se bo bleščalo najbolj od vseh. V čast nam je, da smo bili znova sprejeti na to prestižno državno tekmovanje in da bomo imeli priložnost tekmovati ob boku najboljših slovenskih zborovskih zasedb.

Vsekakor pa se na tekmovanje, ki se bo odvilo med 28. in 29. majem v Mariboru, že zdaj pripravljamo z velikim zanosom in ponosom, saj bo – v to ne dvomimo – na nek način to eden izmed naših prelomnih tekmovalnih nastopov, ki bo na poseben način zaznamoval praznovanje naše 30-letnice. Tekmovalni program, s katerim se bomo predstavili v Mariboru, lahko slišite že aprila na našem tradicionalnem koncertu Prepevajmo pomladi.

Vse naše zveste poslušalce in podpornike lepo vabimo k navijanju in držanju pesti za Vivo, nenazadnje pa tudi k ogledu tekmovalnega in revijalnega programa Naše pesmi, ki bosta postregla z vrhunsko izbranim programom slovenske zborovske glasbe.

 VIKEND, 11. in 12. junij 2022: Vivina rajža

rájža -e ž (ȃ) star. potovanje: rajža je trajala več dni / oditi na rajžo

V zgodnjepoletnem vikendu od 11.-12. junija gre tudi Viva na rajžo! Rajžali bomo vse do tja, do koder seže nas glas (dobesedno) in še dlje: slišali nas boste lahko v krajih, od koder prihajamo Viveki, kjer bomo na vnaprej dogovorjenih mestih zapeli nekaj skladb, ki jih imamo najraje in po katerih nas naši poslušalci najbolj poznate.

Ker nas Vivekov ni malo in ker smo v prvi vrsti (in po srcu) Posavci, ki pojemo v posavskem zboru, smo si tudi našo rajžo začrtali, kot je v naših krajih navada: v soboto bomo rajžali po Štajerskem, v nedeljo pa po Kranjskem! Veselimo se, da bomo lahko zapeli poslušalcem z obeh strani Save in se z vami podružili v sproščenem posavskem vzdušju. Kmalu bomo objavili točne lokacije in ure prihoda Vivinega pevskega avtobusa. Spremljajte nas in zarajžajte z nami!

 PETEK, 24. junij 2022: Vivin gala ples

Viva vas vabi na ples! Zavrtite se z nami v topli poletni noči, na romantični kulisi grajskega dvorišča brežiškega gradu, ki se bo – kot v pravljici – prav za ta večer spremenilo v čarobno plesno prizorišče. Vabimo vas v petek, 24. junija 2022, da zapojete in zaplešete z nami na širok nabor plesnih melodij, ki bodo zadovoljile še tako zahteven glasbeni okus. Obljubljamo vokalno-plesni spektakel, kot ga v Brežicah že dolgo ni bilo. Zaplešite v poletje z Vivo!

SOBOTA, 22. oktober 2022, in NEDELJA, 23. oktober 2022: Letni koncert - Vivinih 30 let

Viveki vas tokrat vabimo na Vivin slavnostni jubilejni koncert ob 30-letnici: "VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!" Koncert bo v soboto, 22. 10. 2022, ob 18.30, s ponovitvijo v nedeljo, 23. 10. 2022, ob 18.00, v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. Prisluhnili boste lahko zvenenju izbranih melodij, napisanih za Vivo v njenih treh zeleno-vijoličnih desetletjih. Zborovodji: Simona Rožman Strnad in Krištof Strnad.

 NAPOVEDUJEMO: Konec leta 2022 bomo izdali nov fonogram ...   ;)

Več v tej kategoriji:

Otvoritev Vivine ulične razstave »