Simona Rožman Strnad (2014)
Simona Rožman Strnad (2014) Foto: Matej Kramžer

Kdo je Simona

Simona Rožman Strnad je diplomirala na oddelku glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor iz zborovskega dirigiranja. V času študija in še nekaj let zatem je nabirala znanje tudi kot pevka in korepetitorka v zboru Carmina Slovenica. Jeseni leta 1992 je v Brežicah ustanovila mešani pevski zbor Viva, do leta 1998 poučevala nauk o glasbi na Glasbeni šoli Brežice in glasbeno umetnost v Gimnaziji Brežice. V tem času je vodila tudi Otroški pevski zbor Glasbene šole Brežice in Dekliški pevski zbor Gimnazije Brežice. Od leta 1998 je zaposlena kot vodja območne izpostave Brežice pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti, 2013 pa je soustanovila tudi Mešani mladinski zbor Gimnazije Brežice, ki ga vodi tudi danes.

Udeležila se je mnogih seminarjev in delavnic za zborovske dirigente, ki so jih vodili priznani strokovnjaki, kot so Karmina Šilec, Andraž Hauptman, Gabor Hollerung, Gert Frischmuth, Garry Graden …). Na 6. mednarodnem zborovskem tekmovanju "In canto sul Garda" 2001 v Rivi del Garda je prejela nagrado/štipendijo za najboljšega mladega zborovodjo tekmovanja. Avgusta 2007 je bila na pevskem tednu (singing week) Europa Cantat v Ljubljani asistentka v delavnici, ki jo je vodil priznani Gary Graden. Izobražuje se na različnih zborovskih delavnicah doma in v tujini. Z mešanim pevskim zborom Viva koncertira po Sloveniji in tujini ter se udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj. Dosežki posameznih tekmovanj izkazujejo priznanja za sestavo in izbiro tekmovalnega sporeda, muzikalnost in interpretacijo.

Simona Rožman Strnad je prejemnica plakete Občine Brežice za dosežke z Mešanim pevskim zborom Viva in za razvoj zborovskega poustvarjanja med mladimi (2005), srebrnega in zlatega odličja Zveze kulturnih društev Brežice (2007, 2018 za leto 2017) in dobitnica najvišjega priznanja Občine Brežice – oktobrske nagrade (2012) za izjemen prispevek pri razvoju zborovske glasbe v občini Brežice in širše.

Več v tej kategoriji:

« Vivini dosežki