Foto: Luka Rudman
Foto: Luka Rudman

Vivin praznični gala ples

Vivina nova okrogla obletnica

Na zgodnji poletni večer v petek, 24. junija 2022, je na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice potekal prav poseben dogodek v vrsti mnogih, ki smo jih že pripravili ob naši 30-letnici – Vivin gala ples.

V atmosferi sproščene poletne elegance smo za poslušalce (in plesalce) pripravili širok nabor 30 plesnih skladb, ob katerih so lahko pokramljali, nazdravili in predvsem zaplesali z Vivo, Vivinimi inštrumentalisti in vokalisti ter gostujočimi glasbeniki. Tako obiskovalci kot Viveki smo plesali angleški valček, fokstrot, rokenrol in še kaj.

Za prefinjeno zeleno-vijolično scenografijo s sivko, plesnimi čevlji in lučkami je poskrbela Vivika Ivanka Černelič Jurečič. Pod zvezdami, oziroma čevlji, so se predstavili tudi solisti Aljaž Arh, Žan Bračun, Alenka Černelič Krošelj, Ivanka Černelič Jurečič, Maruša Ferenčak, Dean Jan Petan, Kaja Rožman, Veronika Strnad, Hana Sambunjak, Amir Tokić, Florijan Volčanšek, Judita Volčanšek, Sabina Žibert, Jelka Žnideršič in Jurij Žnideršič. Večer so popestrile še altistke s Samo ljubezen, sopranistke s Hajde da ludujemo in skupina Les Pesares, ki jo sestavljajo Viveki Lovro Jurečič, Žan Bračun in Krištof Strnad. Naše glasove so v topli poletni noči spremljali glasbeni gostje Lovro Frelih na klavirju, Sebastjan Podlesnik na basu in Mitja Kuselj na bobnih, pa tudi Vivek Žan Bračun na kitari. Koncert je povezoval naš pevec Lovro Jurečič. Za pogostitev sta poskrbeli vinska klet Dular in slaščičarna Sladka zapeljivost, za ozvočenje in osvetlitev Festival Derenda, za video posnetek in fotografijo pa Luka Rudman.

Ta koncert nam je omogočil, da smo zaplavali po neznanih vodah in ugotovili, da se odlično znajdemo tudi v njih. Viva torej še naprej živi, raste in cvete. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so omogočili, da je bil Vivin gala ples res gala. Hvala pa tudi obiskovalcem, da ste se odločili v poletje zaplesati z Vivo!

Sedaj pa se odpravljamo na zaslužen dopust do prvega vikenda v septembru, ko bomo svoje glasilke (in plavalne sposobnosti) zopet trenirali na intenzivnih vajah v Pacugu. Pa se znova vidimo 22. oktobra 2022 na slavnostnem koncertu ob Vivini 30-letnici!

Eva Oštrbenk

Tu si oglejte kratko video reportažo z Vivinega gala plesa >>

Fotografije v galeriji: Luka Rudman