Priprave na koncert 80 nekdanjih in sedanjih Vivekov
Priprave na koncert 80 nekdanjih in sedanjih Vivekov Foto: Amir Tokić

Vse teče - utrinek

Komentirajte prvi! Novice

Septembra 2017 je Viva svoj 25. rojstni dan ovekovečila s slavnostnim glasbeno-instrumentalnim koncertom, z »Vivino simfonijo«, ki smo jo naslovili VSE TEČE, za četrt stoletja dobrega dela pa smo se konec septembra nagradili s koncertom v Sarajevu in vikend turnejo po Bosni. Plesali smo kot že dolgo ne.

In samo dva tedna kasneje nas je pretresla novica, da Tomi Osojnik, naš zlati bas, z nami ne bo plesal nikoli več. Težko je bilo peti na njegovem pogrebu, kjer smo se srečali sedanji in skoraj vsi nekdanji viveki, saj je naš Zlato znal in zmogel biti res dober prijatelj mnogim od nas.

Veseli december, ponovni šok. Zopet smo se sedanji in predvsem nekdanji srečali na pogrebu, tokrat našega Andreja Založnika, ki je Vivino basovsko linijo bogatil v preteklosti. »No, to je pa za letos dovolj«, smo si govorili, »naslednjič se res moramo srečati ob kakšnem bolj veselem dogodku.« In ko se je leto prevesilo v novo rojstvo, smo že imeli svežo zamisel. V čast našima pevcema bomo zapeli vsi skupaj, sedanji in nekdanji viveki. Velike zasluge gredo zborovodkinji Simoni, saj je od pobude do izvedbe vseskozi prepletala vaje z nami, aktivnimi pevci, in tistimi, ki so peli nekoč, nekateri tudi že pred več kot dvajsetimi leti.

Mogočne zborovske skladbe so v 80-članski zasedbi zazvenele 9. februarja v Viteški dvorani in zvenele so z žarom, za njiju. Neverjeten odziv nekdanjih pevcev nas je res pozitivno presenetil, obetal se je izjemen koncert, ki smo ga pomensko naslovili VSE TEČE – UTRINEK. Vse teče je bil zadnji slavnostni koncert, na katerem je v Viteški dvorani prepeval naš Zlato, in kljub neljubim in žalostnim dogodkom vendarle vse teče naprej, ostajajo spomini, trenutki, utrinki lepega.

Trdno verjamem, da sta se Tomi in Andrej tam nekje skupaj usedla v udoben naslanjač, si privoščila kozarec piva in uživala ob našem mogočnem petju.

Irena Hribar

Zadnja posodobitev: torek, 18 december 2018 21:58
(0 glasov)
Prebrano 2486 krat

Komentirajte

Prepričajte se, da izpolnite vsa zahtevana polja, označena z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.