Uroš Brezovšek, Lučka Černelič in Anton hribar so bili pri Vivi od samega začetka
Uroš Brezovšek, Lučka Černelič in Anton hribar so bili pri Vivi od samega začetka Foto: Posavski muzej Brežice

Vse teče - Vivinih 25 let

Komentirajte prvi! Novice

V Mešanem pevskem zboru Viva posvečamo veliko pozornosti naročanju in izvajanju novitet avtorskih skladb in priredb za zbor priznanih slovenskih skladateljev. Tudi simfonija Vse teče, ki smo jo izvedli ob svoji 25. obletnici, v nedeljo, 17. 9. 2017, v viteški dvorani Posavskega muzeja v Brežicah, je nastala v sodelovanju s štirimi priznanimi skladatelji. Damijan Močnik, Andrej Makor, Tine Bec in Matjaž Predanič so za Vivo napisali zborovsko-instrumentalno delo, v katero so vpletene in povezane štiri skladbe. Podlaga za avtorske skladbe so literarna besedila slovenskih pesnikov (Kovič, Novy, Kuntner, Strniša), tematika pa je vezana na geslo zbora Vivat, crescat, floreat – Naj živi, raste in cvete!

Na koncertu so nas spremljali gostujoči glasbeniki Špela Troha, Kristian Ilić, Klavdija Novšak, Luka Dukarić, Monika Hočevar, Sebastjan Podlesnik, Robert Fuks, Julijan Andrejaš, Žan Bračun, Vanja Ivanković in Uroš Polanec.

Naš letni koncert ob 25. obletnici delovanja zbora smo sprva nameravali izvesti na dvorišču brežiškega gradu, ki sprejme številčnejše občinstvo, vendar pa smo zaradi jesenskega vremena deogodek prestavili na notranjo in še bolj akustično lokacijo. Izvedli smo dva koncerta, prvega predpremiernega ob 17. uri in drugega slavnostnega, ob 19. uri. Zahvaljujemo se našim zvestim poslušalcem za obisk in vsem, ki so pri izvedbi dogodka sodelovali in ga podprli.

Na dogodku smo podelili tudi Gallusove značke, ki jih podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti:

  • bronasto Gallusovo značko za 5 let prepevanja so prejeli Kaja Rožman, Suzana Budič in Marcel Slakonja,
  • srebrno Gallusovo značko za 10 let prepevanja so prejeli Andrej Cizl, Petra Zevnik in Jurij Žnideršič,
  • častno Gallusovo značko za 30 let prepevanja so prejeli Anton Hribar, Irena Hribar (predsednica zbora), Mateja Jankovič Čurič in Simona Rožman Strnad (zborovodkinja).

Multimedijska produkcija Videokom Brežice je poskrbela, da bo (drugi del) večera ostal zabeležen v spominu po tem dnevu, v večnosti. Še enkrat hvala vsem, mi smo na odru resnično uživali. Se slišimo spet kmalu!

Članek v Naših zborih: https://www.nasizbori.si/vse-tece/

Vaši Viveki

Vse teče - Vivinih 25 let Davor Lipej, Videokom Brežice
Zadnja posodobitev: ponedeljek, 22 januar 2018 20:03
(2 glasov)
Prebrano 3680 krat

Komentirajte

Prepričajte se, da izpolnite vsa zahtevana polja, označena z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.